dissabte, 31 d’octubre del 2015

PLANTACIÓ DE BLEDES

Bon dia, famílies.
Al llarg de la setmana del 26 al 31 d'octubre els nens i nenes de 3r i 4t que han realitzat l'activitat d'hort han plantat bledes!
Hem après que la bleda és un tipus d'hortalissa de la qual ens mengem les tiges i la fulla (com la borratja!). Es poden menjar de moltes maneres, però una molt habitual és bullida amb patata. Les bledes són bones pel nostre organisme i ens ajuden a portar una dieta equilibrada.
També hem après el significat del concepte planter. Un planter és una petita hortalissa que acaba de començar a créixer dins d'un recipient. En germinada i crescuts els primers brots es trasplanta a l'espai de l'hort. Hem pogut veure de prop els planters de bleda, observant les arrels compactades ja al substrat de què disposen, indicador que ens diu que ja estan preparades per a ser trasplantades.
Finalment, hem agafat el plantador i hem anat trasplantant els planters de bledes a les parcel·les del nostre hort. Hem seguit el següent procediment:

- Hem revisat la parcel·la de l'hort on les anàvem a conrear. Quan ens ha calgut, hem retirat fulles seques caigudes dels arbres propers i hem birbat.
- Hem utilitzat el plantador per fer un forat al lloc on volíem trasplantar el planter de bleda. No ens ha calgut mullar la terra prèviament perquè aquesta setmana ha plogut força i ja teníem l'hort prou humit.
- Hem ficat el planter al forat realitzat, hem afegit una mica de terra de l'hort per sobre del substrat del planter i hem apretat una mica pels voltants.
- Hem realitzat aquest procediment tants cops com ha calgut, fins a tenir plena la nostra parcel·la, deixant un espai de 10 cm entre bleda i bleda (per tal que puguin créixer les seves fulles amb prou espai).
- Finalment, hem regat superficialment la terra un cop trasplantats tots els planters. No ha calgut regar gaire, ja que la pluja ens ha deixat la terra ja molt humida.

Aquí teniu un recull de fotografies realitzades durant el procés:


Ha estat una tasca molt senzilla i divertida!
Ara, al nostre hort hi ha plantades 58 bledes! També n'hem plantat 6 a una jardinera, perquè ja no ens quedava més espai a les parcel·les! Les hem d'anar cuidant molt bé, regant-les quan convingui i observant-les durant el seu creixement. Entre tots els nens i nenes de cicle mitjà i l'ajuda de la mestra segur que ens en sortirem!
Ja us anirem explicant com va tot!
Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada