divendres, 9 d’octubre del 2015

EL NOSTRE PRIMER BANCAL DE CULTIU!

Salutacions famílies!!!
Els nens i nenes de 4tA i 4tB i la mestra hem anat a l'hort!
Hem analitzat les característiques de la terra de l'espai de l'hort i, després de reflexionar molt, hem considerat que ja es troba en condicions adients per iniciar el conreu d'hortalisses. Amb tot, hem pensat que necessita una mica d'ordre, el nostre hort. Penseu que hi anirem a treballar totes les classes de cicle mitjà!
Hem estat parlant, així doncs, d'un mètode d'horticultura creat per un senyor mallorquí que es diu Gaspar Caballero de Segovia. Aquest mètode de cultiu es diu "Parades en crestall" i consisteix en crear bancals de conreu amb forma rectangular i amb 1'5 mestres d'amplada i fins a 6 metres de llargada. Nosaltres hem volgut utilirzar les idees d'aquest mètode, adaptant-lo a les nostres necessitats. Així doncs, ens hem proposat crear un bancal de 1'5 mestres d'ample i 5 metres de llarg i, després, dividir-ho en 4 petites parcel·les en què plantarem diferents tipus d'hortalisses.
Així doncs, ens hem posat a treballar i hem creat el nostre bancal.


Seria interessant que el nostre hort tingués més d'un bancal, així podríem conrear més! Però, això sí, deixarem uns espais de 50 cm entre bancal i bancal que farem servir com a camins per no haver de trepitjar mai la terra de cultiu!
Així protegirem les nostres hortalisses!
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada