divendres, 23 d’octubre del 2015

L'ESPAI DE L'HORT JA ESTÀ ORGANITZAT!

Hola a tots i a totes!
Fa tres setmanes que vam iniciar el nostre hort escolar. Durant aquestes setmanes, diversos grups de nens i nenes de 3r i 4t han anat treballant per tal d'organitzar l'espai que es destinarà al conreu de les diverses hortalisses. Gràcies al seu treball ja disposem d'un terreny ordenat i preparat pel cultiu.
El nostre espai de l'hort compta amb 4 bancals de 1'50 x 5 metres cadascun que han mesurat i delimitat els alumnes que hi han anat a treballar. Cada bancal està marcat amb un color diferent (blau, groc, verd i taronja), de manera que cada classe de cicle mitjà conrearà prioritàriament en un bancal concret. Dins de cada bancal s'han marcat també 4 petites parcel·les on es cultivaran hortalisses de les diferents famílies botàniques. Així mateix, entre bancal i bancal s'han delimitat diversos camins de 50 cm d'amplada per tal de poder desplaçar-nos per l'hort sense haver de trepitjar les parcel·les de cultiu. Si us hi fixeu, dins de les parcel·les hi ha uns maons rectangulars que ens seran útils per evitar trepitjar la terra de la parcel·la si calgués treballar des de l'interior. És molt important no trepitjar la terra de l'hort per no compactar-la i perjudicar els cultius.


 Tot i que cada grup - classe conrearà un bancal específic de manera prioritària, l'hort esdevindrà un espai de col·laboració en què tots els nens i nenes del cicle treballaran als diversos bancals indistintament quan així convingui per tal de portar al dia les diferents tasques de manteniment: control de plagues, eliminació de males herbes, regs, etc.
Així doncs, ho tenim tot a punt per començar a conrear!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada