dimecres, 7 d’octubre del 2015

COM ES TROBA L'HORT A INICI DE CURS?

Hola a tots i a totes!
Recordeu que us vam explicar que l'espai destinat a l'hort aniria cambiant al llarg del curs? Doncs bé, el primer petit canvi ja s'ha donat!!
Aquesta setmana els nens i nenes de 3r A i de 3r B, juntament amb la mestra, hem visitat l'hort. Allà hem pogut observar i analitzar el seu estat.
Hem estat observant una bona estona l'espai. Ens hem adonat que hi creixien lliurement moltes herbes; que el terra semblava una mica compactat, com si l'haguessin estat trepitjant, i que hi vivien alguns insectes i animals. Hem trobat alguns cargols i, fins i tot, un formiguer! Ens preguntem què hi faran, els animalons, quan comencin a créixer les verdures al nostre hort... Haurem d'estar atents, amb això!
També, ens hem adonat que la terra de l'espai de l'hort era força diferent a la terra del pati del costat. Hem estat collint grapats de terra de l'hort i hem observat que era d'un color marró fosc, amb molt poques pedres dures (tot i que alguna n'hi havia), amb trossets d'arrels i altres elements orgànics entre la terra, i amb moltes plantes que hi estaven creixent.

 Terra de l'espai de l'hort

En canvi, en collir grapats de terra del pati hem vist que era de color marró claret, amb pedres dures i petites i sense cap trosset d'arrels ni altres restes vegetals. A més, a la terra del pati no hi creix cap planta!

Terra del pati

Hem arribat a la conclusió que la terra de l'espai de l'hort és molt més adient per conrear que la del pati. A més, els jardiners de l'escola ens han ajudat a que sigui així i estem molt agraïts i agraïdes!
Un cop arribats a aquesta conclusió hem pensat que, tot i això, tal i com es troba l'hort actualment encara no podem conrear.


Sembla que les plantes que han anat creixent no deixen molt d'espai per les hortalisses que plantarem! A més a més, de quedar-se a l'hort, no només competirien per l'espai, amb les hortalisses! Entre tots i totes hem pensat que també competirien pels nutrients de la terra. Així doncs, hem estat parlant que convé treure-les abans de començar a plantar! Ens hem posat a treballar però... buff!! N'hi havia massa. Així doncs, hem decidit que tornarem a demanar ajuda als nostres estimats jardiners!
Ens passaran el motocultor i quedarà tot d'allò més bé!
Només ens quedarà posar una mica d'ordre a l'hora d'idear l'estructura del futur hort i... a cultivar!
Però això ja haurà de ser un altre dia!
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada