dimecres, 25 d’octubre del 2017

TRASPLANTEM ORNAMENTALS!

Som a 25 d'octubre i els nens i nenes de 4tA han fet hort-pati! 
En aquesta ocasió hem aprofitat la sessió de 30 minuts per treballar una miqueta la jardineria. Veureu,  els mestres de Cicle Inicial han comprat unes plantetes per guarnir els vestíbuls i els passadissos, però han vingut en uns tests molt petitons i les plantes estan bastant crescudetes, així que necessiten un trasplantament urgent a un test més gran. Així doncs, els hem ajudat i les hem trasplantat.
Mireu quin grapat de gent ens hem ajuntat per treballar!



Primer hem agafat tests de mida mitjana, els hem omplert de terra fins a la meitat, aproximadament, i hem procedit a treure les plantes a trasplantar dels seus testos inicials. Mireu!  

 

Heu notat quantes arrels es veuen? I ben atapeïdes! Com que el test en què estava plantada era ja massa petita, la planta no tenia prou espai per seguir creixent com cal! Bé, un cop fet això, hem col·locat les plantes al centre dels testos nous, més grans, i hem anat omplint els espais restants amb terra nova i ben abonada.




En un tres i no res ho hem enllestit!


A més, hem vist que una de les plantes (les cintes) tenia ja uns fillols bastant grandets, així que hem aprofitat tota aquesta operació per a separar-los de la planta mare. Mireu, aquest n'és un:


Ha estat ben divertit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada