dimecres, 25 d’octubre del 2017

FAVES 2017-2018

Salutacions famílies!
Les sessions d'hort de les darreres dues setmanes les hem dedicat a sembrar faveres!
I és que és un dels cultius per excel·lència a iniciar durant el mes d'octubre.

Sembrar faves no és gens difícil! Només cal seguir unos passos ben senzills:

1.- Preparar les llavors de fava.
És un pas senzill, però necessari. Abans de sembrar les llavors de fava és molt important posar-les a remull 24 hores abans. Aquest pas permet que la llavor absorveixi certa quantitat d'aigua i facilita la germinació.


2.- Preparar la parcel·la de cultiu. 
Els nens i nenes de 5èB, durant una sessió d'hort pati, ens van avançar aquesta feina, també molt important, fent-nos un gran favor. 
La Virgína, amb l'aixada gran, i els companys de 5èB, amb les aixadetes, ens van llaurar la terra. Aquesta tasca és molt important, ja que llaurar permet estovar la terra i airejar-la. Això facilita l'absorció i retenció de l'aigua de reg i el creixement inicial de les hortalisses.

 

D'altra banda, abonar la terra és important perquè els adobs aporten nutrients a la terra, que són l'aliment que faran servir les hortalisses per créixer fortes i sanes. Hem utilitzat un adob orgànic.


3. Realitzar la sembra directa al terreny de l'hort.
Un cop preparat el terreny, només queda sembrar les llavors. Les faves són força grans, per això les hem pogut sembrar a més profunditat. Com més grans siguin les llavors, més profundament podran ser sembrades. Si les llavors són molt petites, en canvi, han de ser sembrades més superficialment. Cal fer tot el possible per facilitar la feina al brot nou, un cop germinat, en la recerca de la superfície!
 





4. Regar.
Un  cop realitzada la plantació, només queda regar i mantenir la terra humida, però no inundada, fins a la germinació.



Estarem atents/es i us anirem informant de les novetats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada