dimarts, 26 de setembre del 2017

MULTIPLICACIÓ DE L'ALOE VERA.

Els darrers dimarts 19 i 26 de setembre, els nens i nenes de 6è van dedicar la seva primera sessió d'Hort-pati a l'estudi de l'Aloe Vera.


L'Aloe Vera és una planta perenne, pròpia de climes càlids i secs, molt coneguda arreu del món per les qualitats medicinals que adquireix un cop la planta passa dels dos anys (hidratant, cicatritzant...) i les seves possibilitats en l'ús de tractaments i productes de bellesa (anti-envelliment, regenerador cel·lular, etc.)
Sovint la podem trobar a parcs i jardins i és molt fàcil de cultivar a les nostres llars. Per això, al nostre hort també en disposem, des del curs passat, d'Aloes Vera. Tant és així, que les nostres Aloe es trobaven plagadetes de fillols.
Veureu, us expliquem: l'Aloe Vera es multiplica o reprodueix molt fàcilment i ràpida a partir de tot un seguit de "fillols" que van creixent i desenvolupant-se a al voltant de la planta mare. Així:


Si l'Aloe disposa de bones condicions climàtiques va generant fillols i fillols que van creixent al seu voltant, podent arribar a tenir molts al mateix temps. Quan això passa, és important separar-los de la planta mare per facilitar el correcte desenvolupament dels mateixos i fomentar que la planta mare pugui seguir creixent en bon estat i, a l'hora, pugui seguir multiplicant-se d'aquesta manera.
Doncs bé, les nostres Aloe Vera estaven ben carregades de fillols, així que els nens i nenes de 6è han procedit a la separació d'aquests de la seva planta mare i al trasplantament dels mateixos a testos individuals. 
Per fer-ho hem hagut de:
  1. Descobrir l'arrel de la planta mare i els fillols, traient les plantes del test i fent caure el màxim de terra possible.
  2. Separar amb les mans i amb molta cura els fillols de la mare, intentant que cada fillol conservi el màxim d'arrels possibles, per assegurar l'èxit del trasplantament.
  3. Trasplantament de les plantes filles a testos individuals adients a la mida de cada petita nova Aloe. 
  4. Trasplantament de la planta mare a un nou test, aprofitant l'avinentesa per a col·locar-la en un test més gran que l'anterior si així ho requerís.
 Mireu com ha anat el procés!





Després de tot, hem obtingut un bon grapat de noves plantes d'Aloe Vera. Mireu!


Aquí hi veieu 7 Aloes Vera petitones tot i que, en realitat, n'hem trasplantat unes 18 entre les dues classes de 6è!
Ara només ens queda esperar un parell de setmanes abans de regar-les! Durant el procés es poden causar algunes ferides a les arrels de les plantes i convé que aquestes ferides s'assequin bé abans de procedir al reg.
Aviat podrem regalar una petita Aloe a cada classe de l'escola! I tot i així encara podrem conservar les plantes mare al nostre hort!
Ha estat una tasca ben engrescadora!
Gràcies 6è!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada