dimecres, 2 de desembre del 2015

REGAR: A L'HORT DE L'AMAT TAMBÉ HO FEM!

Les hortalisses necessiten aigua per créixer.
Ja ho sabeu això. Les plantes requereixen de llum solar, aire, aigua i terra amb nutrients per a poder desenvolupar-se correctament.
El reg, doncs, és una de les tasques més importants a realitzar a l'hort.
Algunes plantes necessiten més aigua i d'altres en necessiten menys. Per això, és important informar-se sobre les necessitats de cada hortalissa.
També existeixen moltes maneres diferents de regar un hort: amb regadores, amb mànega, mitjançant la inundació de solcs, amb mànegues exudants, etc.
Al nostre hort els nens i nenes dels diferents grups de 3r i 4t, i amb l'ajuda d'algunes mestres, van regant de manera rotativa segons les necessitats de les hortalisses. A l'escola, de moment fem servir regadores perquè el nostre hort encara és petitó (tot i que comença a fer-se cada cop més gran).
Avui, per exemple, els ha tocat regar als nens i nenes de 4tA. Han regat les bledes i els enciams. Les hortalisses de fulles grans, com aquestes, acostumen a necessitar regs regulars.

Mireu com ho han fet:

Us heu fixat amb què estan regant? No semblen unes regadores convencionals, oi que no?
Això és perquè a l'Amat Verdú, com que som escola verda, ens encanta reutilitzar!
Així doncs, transformem ampolles d'aigua buides en regadores casolanes! Per aconseguir una regadora fent servir una ampolla d'aigua reutilitzada només cal foradar el tap amb una xinxeta.
És ben fàcil, econòmic i ajuda a cuidar el medi ambient!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada