dimecres, 9 de desembre del 2015

NOVES PREOCUPACIONS A L'HORT.

Deu ser que les bledes hauran de ser ben bones... perquè estan patint un munt de plagues...
Mireu:


Oi que fan goig?
Doncs sí... però s'estan morint!
Les fulletes noves van apareixent ben sanes... però de seguida comencen a presentar unes taques circulars marrons a les seves fulles, que es van esgrogueint fins a morir.
 Mireu:


Heu vist? Tots just semblava que teníem controlat l'atac dels cargols que ja ens trobem amb aquestes!
Fa molta pena veure com les fulles comencen a presentar aquestes cercles marronosos. També mostren un important canvi de color, apareixent tonalitats vermelloses. Finalment, amb el pas del temps, les fulles perden el seu color verd viu i acaben esdevenint grogues per, tot just després, morir.
Tenim totes les bledes d'una parcel·la ben afectades per aquesta circumstància. Les altres parcel·les comencen a presentar taques.
Estem molt preocupats i preocupades!
L'Unai, un nen de quart molt observador, es va adonar l'altre dia que al terra de les parcel·les on estan plantades les bledes hi apareixien uns petits animalons semblants a unes aranyes vermelles. Són molt petites, però es poden veure a ull nu. Potser són aquests animalons els causants d'aquesta malatia! Afectarà també la resta de cultius?
Aquests dies buscarem informació sobre aquests símptomes apareguts a les bledes. També sobre aquestes "aranyes vermelles" i veurem si podem fer alguna cosa per solucionar aquest contratemps.
No ens donarem per vençuts tan facilment!
Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada