divendres, 11 d’octubre del 2019

ESTUDIEM LES LLAVORS

Bona tarda a tots i a totes!
Aquestes dues darreres setmanes d'hort hem iniciat el treball del projecte estudiant, com no podia ser de cap altra manera, un element molt i molt important per a engegar qualsevol hort: Les llavors.
I sabeu com ho hem fet? Doncs analitzant la collita dels cultius del curs passat.









Hem estat observant-les, comparant-les, buscant-ne informació, analitzant-les i classificant-les i hem arribat dues conclusions importants:

  • No totes les llavors són iguals:
    • Algunes són grans, unes altres són petites i també n'hi ha de minúscules. 
    • A més, són de colors molt diferents: blanques, marrons, megres, grogues... 
    • Algunes llavors són molt dures i d'altres es trenquen amb facilitat. També són de formes diferents: rodones, ovalades, allargades... 

Però, malgrat totes aquestes diferències...

  • Totes les llavors tenen una cosa en comú: són l'embrió d'una futura planta. Així doncs, si volem fer germinar una hortalissa, necessitem disposar de la seva llavor. Doncs, com veieu, ara en tenim un bon grapat!
I per assegurar-nos que això és així hem fet una petita pràctica. Hem sembrat algunes de les llavors que hem estat estudiant:



Ara només queda anar sembrat-les a l'hort! Això sí, de mica en mica i a l'època de l'any corresponent segons sigui l'hortalissa. I caldrà anar facilitant-les les condicions necessàries per a la germinació: humitat constant, temperatura adient, cert grau de foscor produïda pel soterrament parcial (segons sigui la mida de la llavor), un substrat ben airejat i temps.

Quines ganes de començar a practicar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada