dijous, 19 d’abril del 2018

MONGETERES!

Les últimes trers setmanes els nens i les nenes de tercer han estat sembrant mongeteres.
Per preparar el cultiu hem anat portant a terme tot un seguit de passes que ara us anirem explicant:

1) Elaboració del planter: Els nens i nenes, que ja tenen molta experiència en aquesta tasca, van elaborar per si sols tot el procediment necessari per la creació del planter de mongeteres. Van emplenar testos petits de terra ben abonada, van col·locar dos o tres llavors per test, les van cobrir amb una miqueta de terra i, finalment, les van regar.
 
2) Cura del planter durant uns quants dies: Un cop elaborat el planter, el vam col·locar a l'aula d'hort, al costat de la finestra, i el vam anar cuidant a mesura que les mongetes anaven germinant i les plantes es feien una miqueta més grans.


3) Preparació de l'espai a l'hort: Al mateix temps que les mongeteres anaven germinant i creixent, vam estar preparant l'espai en què caldria situar-les. Les mongeteres són hortalisses enfiladisses que, com els pèsols, requereixen de tutors per anar creixent sense dificultats. Per tant, vam crear les estructures que ajudaren a les mongeteres a créixer altes i segures. Hem elaborat dues estructures diferents: un cub i vàries piràmides. Què ens funcionarà millor?


4) Trasplantament del planter als espais preparats: Finalment, i després de tot aquest procediment, les mongeteres van ser trasplantades a l'hort. Els nens i nenes de 2nB, en sessió d'Hort-Pati, ens van ajudar a portar a terme aquesta tasca.



Un procés que va començar el 4 d'abril i que s'ha allargat fins ara. A partir d'avui, haurem de tenir molta cura del cultiu per tal que pugui realitzar tot el seu procés vegetatiu. Ja us anirem explicant.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada