dimecres, 18 d’abril del 2018

COLLIM LES FAVES.

Sis mesos després d'haver sembrat les llavors de fava podem dir que hem arribat a la fi del cultiu amb un èxit total! Hem aconseguit una producció molt gran de faves i, com que una imatge val més que mil paraules, mireu quin goig que fan les faveres:


Les nostres faveres han anat realitzant tot el seu procés vegetatiu d'una manera adequada, sense patir moltes complicacions i passant per totes les fases. Les nostres faveres van germinar i van anar creixent, van formar flors que van ser pol·linitzades i finalment, van aparéixer els fruits que, en el cas dels llegums, són unes beines a l'interior de les quals es van formant les llavors tendres. Les beines van anar creixent de mica en mica fins adoptar la mida adient per ser collides. I, un cop arribat a aquest punt, només ens quedava collir-les. Així que és el que hem fet aquests darrers dies:


Al final, hem aconseguit collir 8 caixes plenes de beines de faves que els nens i nenes de 3r s'han emportat cap a casa. Tan de bo les mengeu i us agradin molt!
Ara ja hem retirat el cultiu de l'hort, per deixar-ne espai per cultivar-ne d'altres.


 Amb tot, hem mantingut algunes de les plantes per tal de poder observar la fase final de tot el procés, en què les faveres començaran a assecar-se, incloent també les beines que, un cop seques del tot, podran ser collides com a llavor seca per a sembrar-les la propera temporada. Genial, oi?
Us ho explicarem més endavant.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada