dimecres, 30 de març del 2016

A MENJAR FAVES!

Doncs sí...
Les nostres faveres han seguit el seu curs de creixement natural sense deixar-se cap pas!
Evidentment, la creació de les beines és un pas més que no podia faltar.
Recordeu aquesta entrada del bloc en què explicàvem que les faveres estaven obrint flors?
Doncs als llegums, com les faves, després de les flors venen les beines!
Un cop apareguda la flor, i gràcies a la pol·linització, aquestes es fecunden i s'inicia la formació del fruit o, en el cas de les faves, de les seves beines.
En començar a aparèixer, les beines són molt petitones i, fins i tot, ens hem d'esforçar per trobar-les.



En aquesta fotografia, si busqueu bé, podreu veure tres petites beines de faves

De mica en mica, però, les beines van creixent i aviat agafen mides considerables. Al nostre hort, ja tenim beines d'uns 25 centrímetres!

Mireu quines beines més grans!

En aquests moments és quan podem començar a recol·lectar-les. Un cop a les nostres mans, podem observar-les, olorar-les, obrir-les i observar les faves que s'han format al seu interior!


Fins i tot, podem menjar-nos-les!


Si tenim una bona collita, les faves crues són molt bones i tenen un sabor dolç molt agradable! 
De vegades, però, i depenent de diversos factors (tipus de terra, adequació dels adobs naturals, quantitat de reg, períodes de creixement...) poden tenir un punt d'amargor.
Al nostre hort tenim faves de tot tipus! Ha estat una experiència molt interessant poder tastar crues les faves que nosaltres mateixos hem conreat!
Per nosaltres ha estat tot un èxit perquè, durant el procés, hem hagut de superar plagues, fongs i altres malaties! Així doncs, felicitats a tots els nens i nenes per aquesta collita!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada