Si la rellegiu veureu que fa unes setmanes, durant les classes d'hort, ens vam plantejar què passaria si fiquéssim una cabeça d'alls en un got d'aigua. Després de reflexionar una bona estona vam formular diverses hipòtesis.
Doncs bé, després d'experimentar-ho i observar la cabeça d'alls i els canvis que han anat apareixent durant uns quants dies, podem validar diverses hipòtesis:
- Han començat a créixer noves arrels.
- La cabeça d'alls ha començat a germinar.
- Els bulbets s'han engrossit una mica i s'han separat una mica entre ells.
Tots ens hem quedat ben perplexos!
Sempre hem dit que les plantes per créixer necessiten aigua, terra, aire i sol. Com pot ser, doncs, que aquests alls hagin germinat sense terra? Si és de la terra d'on obtenen els nutrients!
Després de parlar-ne una mica hem arribat a la conclusió que aquests alls han pogut germinar gràcies a les reserves de nutrients conservats als bulbets. Així, cada bulbet és un petit magatzem de nutrients que possibilita la germinació de la planta. Les llavors també són petites reserves de nutrients, per això també germinen si les posem dins d'un got amb una mica de cotó humit.
Però totes les reserves s'acaben esgotant, oi que si? Així que... què passarà quan els nutrients de la reserva s'esgotin? Doncs que la planta deixarà de créixer i, finalment, morirà. Així doncs, un cop germinats els alls, convé trasplantar-los a l'hort o a un test amb una mida adient.
Per això hem desgranat la cabeça d'alls i hem separat els alls germinats. Alguns els hem trasplantat a l'hort, però com que tots no hi cabien uns altres els hem repartit entre els nens i nenes.
No hi havia per tots, però, així que ens hem encoratjat a repetir l'experiment a casa nostra!
Ha estat molt interessant poder fer aquest experiment!
I a vosaltres, què us ha semblat?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada