dimecres, 21 de novembre del 2018

MULTIPLICACIÓ DE L'ALOE VERA.

A l'Hort de l'Amat tenim un bon munt de plantes d'Aloe Vera.
Això és així perquè si l'Aloe disposa de bones condicions climàtiques va generant fillols i fillols que van creixent al seu voltant, podent arribar a tenir molts al mateix temps. Aquests fillols, un cop grandets, poden ser separats de la planta mare i esdevenir una nova Aloe Vera independent. D'aquesta manera, ens assegurem que la planta mare pugui seguir creixent en bon estat i, alhora, pugui seguir multiplicant-se d'aquesta manera.
Doncs bé, un altre cop ens hem trobat que les nostres Aloe Vera estaven carregadetes de fillols, així que els nens i nenes han procedit a separar-los de les seves plantes mare a una sessió d'hort pati.
Ho han fet seguint aquest procediment:

1.- Descobrir l'arrel de la planta mare i els fillols, traient les plantes del test i fent caure el màxim de terra possible.


2.- Separar amb les mans i amb molta cura els fillols de la seva planta mare, intentant que cada fillol conservi el màxim d'arrels possibles, per tal d'assegurar l'èxit del trasplantament.


3.- Trasplantar les plantes filles a testos individuals adients a la mida de cada petita nova aloe i trasplantament de la planta mare a un nou test, aprofintant l'avinentesa per col·locar-la a un test més gran que l'anterior si així ho requerís.


Ja tenim les nostres aloe ben dividides!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada