dimecres, 8 de novembre del 2017

FEM PLANTER D'ESPINAC.


Hola famílies!
Ja sabeu que al nostre hort tenim sembrats espinacs. Amb tot, aquests espinacs els vam sembrar de planter, no pas de llavor. 

Un planter és una petita hortalissa que acaba de començar a créixer dins d'una safata multipot  o en algun altre tipus de recipient petit. Quan la plàntula germina, disposa d'alguns brots crescuts i les seves arrels ocupen ja la major part del substrat és el moment de trasplantar el planter a l'hort.
Així doncs, la Virgínia va comprar planter d'espinac i els nens i nenes el van trasplantar a l'hort. 
Però, seria possible fer el planter a l'escola? I tant que sí!
Així doncs, ens ho hem proposat i així ho hem fet amb l'ajuda d'alguns dels nens i nenes de cicle mitjà.
Voleu veure com ho hem fet? Mireu:
Primer hem col·locat substrat ben abonat a una safata multipot, omplint una mica més del 2/3 de l'espai de cada foradet.
 

Després hem col·locat les llavors d'espinac a cada forat de la safata. Hem posat tres llavors a cada forat, per assegurar-nos que alguna germinarà.
 

Més tard hem cobert les llavors amb una mica més de terra. Com que les llavors d'espinacs són molt petites, no hem fet una cobertura massa gruixuda.


Finalment hem regat.


Un cop regat, hem col·locat les safates multipot a prop d'una finestra, assegurant l'escalfor i la lluminositat necessària per afavorir el procés de germinació i creixement inicial.  

  
Ara només cal mantenir els sementers ben humits!
Ja us anirem informant de les novetats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada