dimarts, 28 de febrer del 2017

GERMINACIÓ A L'AIGUA

Recordeu que els nens i nenes de 3r estàvem experimentant amb els alls?
Doncs bé, en plantar-los a l'hort vam podem observar que aviat començaven a germinar i ens preguntàvem què passaria si els sembréssim en un potet o, encara més complicat, si col·loquéssim la cabeça d'alls en un pot amb aigua.
Doncs bé, ja podem observar els primers resultats

Bulbets sembrats dins d'un pot petit (got de plàstic)

Doncs bé, ja veieu que estan germinant sense problema. Ara caldrà observar què passa en endavant. Sobreviuran igual que els de l'hort? Es faran igual de grans? Caldrà estar atents i atentes!

Cabeça d'alls dins d'un pot d'aigua
Fixeu-vos! Els alls també ens han germinat dins d'un pot amb aigua!


Però, com pot ser? Si les hortalisses necessiten els nutrients de la terra per poder alimentar-se... d'on estan traient l'aliment aquests bulbets?
Ho sabeu, vosaltres? Nosaltres sí! Hem après que les llavors contenen una reserva de nutrients que ajuden a la planta a germinar fàcilment i a alimentar-se en la primerenca fase de creixement, durant la qual encara no tenen arrels desenvolupades. Així doncs, aquests alls de la fotografia, que no disposen de terra, estan recorrent a la reserva de nutrients que el bulbet té emmagatzemada per poder germinar i començar a créixer. Com veieu, tot té la seva explicació!
A més a més, fixeu-vos en aquesta fotografia:


És molt interessant, ja que ens permet observar el procés de desenvolupament de les arrels.

Continuarem observant els canvis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada