dilluns, 17 d’octubre del 2016

PARCEL·LACIÓ DE L'ESPAI

Salutacions famílies!
Arribat l'octubre, els nens i nenes de 3r, acompanyats per la Virginia, han iniciat el treball a l'hort. 
Una de les primeres tasques a desenvolupar ha estat, és clar, organitzar l'espai que es destinarà al conreu de les diverses hortalisses al llarg del curs. Per aconseguir-ho, hem seguit un mètode d'horticultura i cultiu anomenat "Parades en crestall" (ideat per Gaspar Caballero). Aquest mètode de cultiu consisteix en crear bancals de conreu amb forma rectangular i amb 1'5 mestres d'amplada i fins a 6 metres de llargada.A l'escola, utilitzem les idees d'aquest mètode i les adaptem a les nostres necessitats. 
Així doncs, tal i com ja vam fer el curs passat, els nens i nenes de 3r han iniciat la tasca de parcel·lació de l'hort!


De mica en mica, han anat preparant quatre bancals de cultius de 1'5 mestres d'ample i 5 metres de llarg i, després, els han dividit en 4 petites parcel·les en què s'aniran plantant els diferents tipus d'hortalisses al llarg del curs.
Un cop realitzada la tasca, cada bancal de cultiu, doncs, té aquesta forma:


Si us hi fixeu, dins de les parcel·les hi ha uns maons rectangulars que ens seran útils per evitar trepitjar la terra de la parcel·la si calgués treballar des de l'interior. És molt important no trepitjar la terra de l'hort per no compactar-la i perjudicar els cultius.


Així mateix, entre bancal i bancal s'han delimitat diversos camins de 70 cm d'amplada per tal de poder desplaçar-nos per l'hort sense haver de trepitjar les parcel·les de cultiu. 
Tot i que cada petit grup conrearà un bancal específic de manera prioritària, l'hort esdevindrà un espai de col·laboració en què tots els nens i nenes de 3r treballaran als diversos bancals indistintament quan així convingui per tal de portar al dia les diferents tasques de manteniment: control de plagues, eliminació de males herbes, regs, etc.
Així doncs, ara ja ho tenim tot a punt per començar a conrear!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada