dimarts, 21 de juliol del 2015

ACTIVEM EL NOSTRE HORT!

l'escola Amat Verdú torna a inaugurar el seu espai d'Hort Escolar Ecològic.
La nostra escola té tradició verda. Això ja ho sabeu, vosaltres. Els i les mestres de l'Amat Verdú ens sentim molt orgullosos de ser escola verda i, per tant, de treballar en el nostre dia a dia fent èmfasi en la importància de ser curosos amb el medi ambient i de traslladar aquests valors al nostre alumnat, apropant-lo a l'entorn natural d'una manera vivencial, crítica i respectuosa.
L'Hort escolar és un context en el qual els alumnes poden gaudir del contacte amb la natura i aprendre a tenir-ne cura. És un espai en què l'alumnat pot aprendre de manera vivencial una bona part dels continguts de les ciències naturals, observant i explorant les característiques dels diversos elements que formen part d’aquest ecosistema. D'altra banda, és un context que els permet experimentar, provocar canvis, registrar les seves conseqüències i inferir les interaccions entre els elements, els fenòmens físics i els éssers vius (plantes i animals), així com els possibles impactes de l’activitat humana. L’hort és, a més a més, un espai privilegiat per plantejar-se preguntes, formular hipòtesis i experimentar. Possibilita el tractament de problemes reals que s’originen, desenvolupen i reformulen de manera natural, i també la vivència d’experiències que poden ser compartides i analitzades. A més, brinda l’ocasió de revisar els hàbits alimentaris i motiva a incorporar a la dieta verdures i hortalisses, I tot això, encabit en una proposta educativa mediambiental com la que volem transmetre des de la nostra escola. 
És per tot això que, després d'alguns cursos d'inactivitat dins de l'horari lectiu, la nostra escola s'ha proposat com a objectiu pel curs 2015 - 2016 reactivar el funcionament de l'Hort de l'Amat. Així doncs, s'ha previst una proposta de treball per a tot el curs encabida dins del cicle mitjà de l'Educació Primària.
I és aquesta proposta de treball la que us anirem mostrant de mica en mica en aquest nou blog de l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada